چهارشنبه 13 فروردین 1393 | 00:07
تغذیه مناسب در فصل بهار
تغذیه مناسب در فصل بهار
اگر ما در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا میل زیادی به خوردن غذاهای گرم و نیروبخش داشتیم، حالا که بهار آمده، مزاجمان معتدل و نیاز بدنمان به مصرف غذاهای سبک بیشتر احساس می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه استان قم، با شروع این فصل بهار و بازگشت مجدد شادابی و طراوت به طبیعت، عملکرد و نیاز سلول‌های بدن ما هم در مقایسه با فصل زمستان دستخوش تغییراتی قرار گرفته و در واقع تغییرات به وجود آمده در بدن ما منعکس‌کننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.

اگر ما در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا میل زیادی به خوردن غذاهای گرم و نیروبخش داشتیم، حالا که بهار آمده، مزاجمان معتدل و نیاز بدنمان به مصرف غذاهای سبک بیشتر احساس می‌شود.

اما بدن ما پیام دیگری هم صادر می‌کند. پیام مخابره شده حاکی از اثرات مصرف بیش از حد تنقلات و غذاهای ادویه‌دار و چرب و شور ایام عید است که انرژی منفی آن با اعتدال مزاجی‌مان در این فصل همخوانی نداشته و خود را به صورت سستی، رخوت، افزایش غلظت خون، رنگ‌پریدگی، کاهش اشتها، سوءهاضمه، خستگی، سردرد و تحریک‌پذیری نشان می‌دهد و دلیل اصلی آن هم انباشته شدن مواد زائد در کبد است که در صورت پاک‌سازی نشدن آن، جریان یکنواخت خون و انرژی به قسمت‌های مختلف بدنمان مختل می‌شود و تا زمانی که این سموم از کبدمان پاک نشود، دریافت غذای بیشتر هرچند مغذی مخل سلامت ماست و اگر هم بموقع اقدام نشود، دمل‌های چرکی، بثورات پوستی و خونریزی‌های زیرجلدی از پیامدهای بعدی آن است. بنابراین با توجه به این‌که بدنمان نیاز دارد در این فصل سموم و فضولات را از خود دفع کند، از غذاهای سبک و زودهضم استفاده کنید.

بنابراین اگر شما با کبدتان همکاری کنید تا کارش را به درستی انجام دهد، تاثیر آن را در جسم و روح خود به خوبی مشاهده خواهید کرد.
چیزی که به آن نیاز دارید یک برنامه غذایی جدید و پاکسازی کننده کبد است؛رژیمی که تمام اندام های بدن مثل پانکراس، کلیه ها ،روده ها و معده را قادر به همکاری و عملکرد درست می کند. در این حالت کبد شما هرگز توسط مواد سمی از کار نمی افتد و اگر کبد شما با غذاهای سالم سر و کار داشته باشد ،بدنتان هماهنگی خود را به دست می آورد.

در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید:
 
برای کمک به پاک سازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

غذاهای سردی‌بخش بخورید

از غذاهای سردی‌بخش همچون انواع ماهی، لبنیات، خوراک‌ها و خورش‌های سبزی‌دار، انواع سالاد و بخصوص آش استفاده کنید. آش جو، آش آبغوره، آش دوغ، آش ماست، آش آلو، آش گوجه‌سبز و آش تمبرهندی از جمله غذاهای سبک، خنک و ملینی است که جلادهنده کبد بوده و سموم را از طریق افزایش مدفوع و ادرار دفع کرده و چربی، قند و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد و از همه مهم‌تر اثرات رنج‌آور گرمی خوراکی‌ها را خنثی می‌کند.

مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است:
 
نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. بعلاوه مصرف شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه می‌شود. در ضمن عرقیاتی چون کاسنی و شاتره شست‌وشودهنده کبد و تصفیه‌کننده خون است.

سبزیجات بهاری استفاده کنید

میوه‌ها را در حجم کم و به دفعات در روز مصرف کنید تا بدن فرصت کافی برای جذب ریزمغذی‌ها و دفع سموم داشته باشد. میوه‌هایی چون خیار، گوجه سبز و آلو طبع سردی داشته و دفع‌کننده سموم کبد است.

سبزیجات برگ سبز، جوانه‌ها و همچنین نخود، لوبیا، بادمجان، کلم، کرفس، کاهو و سبزی‌های کوهی به دلیل فیبر بالا یبوست ناشی از مصرف تنقلات نوروزی را دفع، آب بدن را تامین و اشتها را کنترل می‌کند.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
لطفا به این سوال برای جلوگیری از ارسال اسپم پاسخ دهید. CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.